Wanneer kun je alimentatie wijzigen?

alimentatie-wijzigen.nl - alimentatie wijzigenJullie zijn 10 jaar gelukkig bij elkaar geweest maar nu gaat het niet langer. Door veranderingen in de leefsituatie kunnen jullie helaas niet meer samen verder. Een situatie zoals hiervoor beschreven is natuurlijk ontzettend vervelend maar komt helaas best vaak voor. Een scheiding roept bij veel mensen sterke gevoelens op en men vervalt al snel in het aanwijzen van de schuldige. Het is ongelofelijk lastig om ook jezelf te kunnen aanspreken op het eigen gedrag en om bij jezelf na te gaan wat je zou kunnen verbeteren. In een tijd waarin emotie regeert is het toch belangrijk goede afspraken te maken over de toekomst. Een van deze afspraken is financieel en heet in Nederland de alimentatie. Er zijn twee vormen van alimentatie, kinderalimentatie en partneralimentatie. Wanneer jullie besluit om uit elkaar te gaan moet gekeken worden naar de draagkracht van beide ouders om te bepalen welke vorm van alimentatie gerechtvaardigd is. Wanneer jullie hier samen uitkomen is dit natuurlijk prachtig, maar soms moet de rechter hieraan te pas komen. Er worden dan afspraken gemaakt waar beide individuen zich aan moeten houden. Nu kan het voorkomen dat na een aantal jaar de situatie van één van beide ouders verandert. Soms is het dan mogelijk om de alimentatie te wijzigen. Alimentatie wijzigen is niet eenvoudig en vaak moet je terug naar de rechter om de situatie opnieuw te laten beoordelen. Wanneer is het mogelijk om alimentatie te wijzigen?

  • Wanneer de alimentatie onjuist is vastgesteld.
  • Bij een relevante wijziging in omstandigheden

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: vaak is het niet mogelijk om alimentatie te wijzigen. Dit komt omdat men anders continue naar de rechter zou lopen om meer geld van de ex-partner te eisen. In veel situaties, waarin je zou verwachten dat er iets zou moeten gebeuren, kun je dus bedrogen uitkomen. Toch is alimentatie wijzigen in sommige gevallen wel mogelijk, bijvoorbeeld wanneer het geldbedrag aan het begin onjuist is vastgesteld. Wanneer de rechter zich heeft gebaseerd op onjuiste gegevens bij het vaststellen van de kinder- of partneralimentatie is het in veel gevallen mogelijk de hoogte van het bedrag te laten wijzigen. Dit kan natuurlijk voor beide partijen gunstig zijn. Wanneer de vrouw bijvoorbeeld te veel geld ontvangt kan het bedrag verlaagd worden, maar wanneer de vrouw te weinig krijgt kan ze dit ook aanvechten. Om alimentatie te wijzigen zijn veel gegevens nodig. Het is belangrijk dat je deze bij de hand hebt voor je het proces begint.

Hoe kun je alimentatie wijzigen?

Een andere situatie waarin het vaak mogelijk is alimentatie te wijzigen is bij een relevante wijziging in omstandigheden. Wanneer één van de ex-partners plotseling de loterij wint is het in de meeste gevallen niet langer noodzakelijk om te blijven betalen. Het is dan mogelijk de alimentatie te wijzigen. Ook kunnen er een aantal andere praktische zaken meespelen. Wanneer één van de ex-partners bijvoorbeeld hertrouwt of gaat samenwonen kan de nieuwe partner vaak de zorg op zich nemen. De alimentatie kan dan omlaag of vervalt helemaal. Wanneer jullie samen besluiten om een niet-wijzigingsbeding op te stellen dan zit je vaak aan een afgesproken bedrag vast. Het maakt niet uit dat de situatie op een gegeven moment verandert, jullie hebben van tevoren besloten om niets aan de situatie te veranderen. Dit kan zowel voordelig als nadelig zijn, bedenk dus goed of jullie hieraan willen beginnen. Alimentatie wijzigen is vaak een heel karwei. Wanneer er kinderen in het spel zijn kan het bovendien heel vervelend zijn. Je gunt je kind natuurlijk het beste, maar soms wil je ook niet meer betalen dan noodzakelijk is. Je hebt alles voor je kind over, maar je moet je ook niet laten bekopen. Alimentatie wijzigen moet daarom heel voorzichtig gebeuren, met goedkeuring van beide partners. Het is heel naar als je kind aanwezig moet zijn bij een rechtszaak of moet getuigen, zorg dat het niet zover komt! Willen jullie de alimentatie wijzigen dan is het belangrijk dat jullie allebei een goede advocaat nemen. Deze zullen de persoonlijke belangen proberen te waarborgen in het grotere geheel. Op http://www.alimentatie-wijzigen.nl/ vind je meer informatie over het eventueel wijzigen van de alimentatie. Je vindt hier diverse gronden waarop het bedrag mag worden gewijzigd. Ook vind je hier de beste advocaten die je kunnen helpen wanneer je toch in een rechtszaak terecht komt. Surf snel naar deze site en lees je in!

Iets niet pluis

Het kan natuurlijk voorkomen dat jullie afspraken hebben gemaakt die eigenlijk helemaal niet realistisch zijn. Met een alimentatiecheck kom je erachter of de gemaakte afspraken daadwerkelijk hout snijden. Op bovenstaande site kun je snel en gemakkelijk een check laten doen en je doorloopt daarbij enkele stappen. Eerst doe je een intakegesprek waarbij je precies aangeeft wat de huidige situatie is. Daarna lever je alle relevante stukken aan, zodat men een draagkrachtberekening kan opstellen. Wanneer alle gegevens bekend zijn krijg je een weloverwogen advies. Zo kan het verstandig zijn om niets aan de situatie te veranderen, omdat de kans op winst klein is. Aan de andere kant zijn ook gevallen denkbaar waar het wel mogelijk is om de alimentatie te wijzigen. In deze gevallen kun je na de gratis check gelijk beginnen met het bouwen van een zaak. Waar wacht je nog op? Bekijk snel hoe de vork in de steel zit en surf naar http://www.alimentatie-wijzigen.nl. Binnen mum van tijd weet je dan precies waar je aan toe bent!