Een goede cursus motorkettingzaag

Terratrainingen - Cursus motorkettingzaagMensen die werken in de groensector hebben vaak enkele certificaten nodig voordat ze ook daadwerkelijk kunnen beginnen met hun werk. U kunt namelijk niet goed als bomen kapper aan de slag wanneer u niet eerst de cursus motorkettingzaag met goede cijfers heeft afgerond. De cursus motorkettingzaag leert u veilig met een motorkettingzaag om te gaan en dat is natuurlijk heel belangrijk. U kunt al snel een ledemaat verliezen wanneer u niet veilig met deze apparaten omgaat. De cursus motorkettingzaag kunt u volgen bij Terra trainingen. Hier vindt u allerlei cursussen voor de groensector. Of u nu als hovenier aan de slag wilt of toch met machines wilt leren werken voor de landbouw, hier leert u het allemaal. Een goede cursus motorkettingzaag begint met een introductie. U krijgt ook tips en adviezen en op deze manier kunt u veilig aan de slag. Het is natuurlijk wel zo fijn dat u ingehuurd kunt worden door particulieren die een aantal bomen willen laten kappen. Vooral in kleine dorpen gaat dit nog wel eens met mond op mond reclame. Hier hoeft u dus zelf niet veel voor te doen, maar dan is het des te belangrijker dat opdrachtgevers goede dingen over u horen. Zorg er dus voor dat u de juiste kwalificaties heeft om veel klanten te trekken. Met de cursus motorkettingzaag bereikt u het volgende:

  • Goede ervaring met een motorkettingzaag
  • Juiste hanteerwijze na advies op maat
  • Professionele kennis

Door het doen van de cursus motorkettingzaag bent u bevoegd om hiermee te gaan werken. Het is in principe een basiscursus waardoor u ook kunt schuiven wanneer u nog helemaal geen ervaring heeft. De cursus motorkettingzaag is opgebouwd uit verschillende onderdelen. Uiteraard krijgt u voldoende praktijkles en gaat u ook zelf aan de slag met een motorkettingzaag. Dit gebeurt in kleine groepen, zodat er altijd genoeg tijd is om de vragen van iedereen te beantwoorden. U komt dus ruimschoots aan de beurt en de instructeur kan iedereen individueel helpen. Tijdens de cursus motorkettingzaag leert u niet alleen over veiligheid, maar ook over het dagelijks onderhoud van de motorkettingzaag. Hierdoor weet u straks met uw eigen exemplaar precies wat u moet doen om dit dure apparaat lange tijd mooi te houden. Het zou namelijk zonde zijn wanneer u deze investering elk jaar moet doen, omdat u niet goed weet hoe u een motorkettingzaag schoon moet houden. Met deze cursus behoren die problemen tot het verleden.

Opbouw van de cursus motorkettingzaag

Wat leert u allemaal tijdens de cursus motorkettingzaag behalve veiligheid en onderhoud? De instructeur heeft elke groep goede tips en advies op maat. Hierdoor weet u zelf meteen op welke wijze u de motorkettingzaag moet hanteren voor het werk dat u doet of gaat doen. Zo gebeuren er de minste ongelukken. Het is natuurlijk wel even wat anders om met een draaiende kettingzaag in een boom te zitten om de top er van af te zagen, dan dat u op straat de stam in stukken zaagt. Veiligheid komt voor alles wanneer er met deze dingen gewerkt wordt. Ook krijgt u veel tips. Nadat de cursus motorkettingzaag is afgerond kunt u veilig zelf aan de slag en weet u ook heel goed hoe u volgens de arbo-regels moet werken. Dit is uiteraard heel belangrijk om een goede zaak te kunnen beginnen. De onderwerpen die in de cursus motorkettingzaag worden behandeld zijn als volgt:

  • Vaktechnisch werken met de motorkettingzaag
  • De arbowetgeving
  • Gebruik PBM’s

Naast deze onderwerpen wordt er ook veel aandacht besteed aan uw houding wanneer u een motorkettingzaag vast heeft. Het is namelijk heel belangrijk dat u weet hoe zwaar de zaag is en dat u daar rekening mee houdt. Het moet dus niet zo zijn dat u ineens uw evenwicht verliest terwijl de motorkettingzaag aan het draaien is. Dit kan grote ongelukken tot gevolg hebben en daar wilt u natuurlijk niet bij betrokken zijn. Om alles zo veilig mogelijk te houden moet u dus een goede houding aan nemen wanneer u aan het werk bent. De cursus motorkettingzaag gaat hier dan ook uitgebreid op in. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de juiste manier van monteren en demonteren van de motorkettingzaag. Het is wel zo fijn wanneer u dit geheel zelf kunt doen, omdat dat kosten bespaart. Met al deze kennis kunt u snel aan de slag met de motorkettingzaag.

Voordelige prijzen

Het doen van een cursus motorkettingzaag kost niet heel veel. Daarom is het voor iedereen mogelijk om deze cursus te gaan volgen en te zorgen voor een veilige werkomgeving. Voor 420 euro kunt u al terecht om de gehele cursus te doen. Dit doet u altijd op locatie in Hazerswoude-Rijndijk. Hier zijn alle middelen aanwezig om de cursus op de best mogelijke manier te kunnen geven. In vier dagdelen wordt u helemaal klaargestoomd om met een goede motorkettingzaag aan de slag te kunnen. Inschrijven kan meteen via de website worden gedaan, maar wanneer u nog vragen heeft is het natuurlijk ook altijd mogelijk om eerst even contact op te nemen. Veel mensen vinden het fijn als ze nog even wat dingen kunnen vragen voordat ze het geld gaan storten. U wilt natuurlijk altijd wel weten waar u aan toe bent. Dat is dan ook geen enkel probleem. U wordt deskundig te woord gestaan door de medewerkers van Terra trainingen. Neem dus snel contact op om deze cursus te gaan volgen!