Snel je auto verkopen in drie simpele stappen

Autoinkoopspecialist - Auto verkopenEen auto verkopen is vaak niet een leuke aangelegenheid. Je moet veel dingen ondernemen en de kans op een succesvolle verkoop is niet altijd even groot. Een groot deel van de kans op succes is afhankelijk van je verkoopmethode. Je kunt er op gokken dat er iemand langs je huis rijdt die toevallig een auto nodig heeft en dan ook nog toevallig jouw auto. Je kunt in een dergelijk scenario volstaan met een ‘te koop’ bordje en je telefoonnummer. Dit is een relatief makkelijke en goedkope methode om je auto te koop aan te bieden. Tegelijkertijd is het met een dergelijke methode wel zo dat je vrij weinig publiek kunt bereiken. Daarnaast is het publiek dat je wel bereikt niet per sé op zoek naar een auto. Het zijn gewoon mensen die van A naar B reizen en toevallig langs je auto rijden. Dan moeten ze ook nog maar net hun blik op je auto werpen en het verkoopbordje zien. Vervolgens moeten ze dan in staat zijn om te stoppen om het telefoonnummer te lezen en noteren. Kortom, het is een snelle en goedkope methode, maar de kans op succes is laag. Een andere methode waarbij de kans op succes drastisch omhoog gaat is natuurlijk het internet. Je kunt je auto verkopen via een website als marktplaats. Je hebt meteen het voordeel dat alle mensen die de site bezoeken ook echt op zoek zijn naar het één of ander. Als ze op de pagina met jouw auto klikken, dan is het dus altijd iemand die geïnteresseerd is in het kopen van een auto. Je bent op een website als marktplaats dus veel minder afhankelijk van het toeval. Het aantal mensen dat je auto’s bekijkt is ook veel groter en al die mensen zijn op zoek naar een auto. Dus als je een simpele rekensom maakt, dan is het niet meer dan logisch dat de kans op succes om je auto te verkopen op een website als marktplaats een stuk groter is, dan wanneer je je auto in de verkoop zet via een ‘te koop’ bordje. Toch heeft het auto verkopen via een site als marktplaats nadelen. Het online zetten van je auto is gemakkelijk. Dit kost je niet meer dan een paar minuten. Maar daarna heb je wel te maken met een verkoopproces. Zo zal je veel reacties krijgen van mensen met interesse. Deze mensen zullen vragen hebben en ze hebben altijd het motief om de prijs naar beneden te brengen. Als je een verkoper bent, kun je hier natuurlijk prima mee omgaan. Maar als je dat niet bent, dan is het vaak wel vervelend om daar mee om te gaan. Het kan soms ook erg lang duren voordat je een serieuze kandidaat vindt. Je kansen nemen dus toe om de auto te verkopen, maar daarmee nemen de kansen op verkoopstress ook toe. Daarnaast kun je de auto in het meest gunstige geval binnen een dag verkopen, maar het kan ook zo maar een paar weken of zelf maanden duren. Als je dus echt zeker wil weten dat je je auto snel verkopen kunt en ook zonder gedoe met particulieren, dan is autoinkoopspecialist.nl de ideale optie.

Snel je auto verkopen was nog nooit zo gemakkelijk

Als we beide bovenstaande opties bekijken waarmee je je auto verkopen kunt, dan hebben ze allebei zowel voordelen als nadelen. Het is dus goed om te weten dat je je auto verkopen kunt via de inkoopspecialist.nl, want bij deze website heb je te maken met alle voordelen van de bovengenoemde opties zonder de nadelen. Eén van voordelen was dat je via een ‘te koop’ bordje en via marktplaats in ieder geval weinig tijd kwijt bent aan het opstarten van de verkoopprocedure. Maar hoewel het snel opgestart kan worden, is het bij de bovenstaande opties nooit zeker of je je auto ook snel verkopen kunt. Via de bovenstaande website ben je binnen 5 minuten klaar met het opstarten van de verkoopprocedure en vervolgens ben je je auto binnen 24 uur kwijt. Het hele proces gaat via drie eenvoudige stappen.

  • Allereerst ga je naar de website en aldaar voer je het kenteken van je auto in. Dit is de eerste stap en hiermee registreer je je auto bij de site.
  • Daarna is het de bedoeling dat je even kort je auto beschrijft. Hier kun je ook foto’s bijvoegen, zodat het voor de koper duidelijk is wat voor auto er verkocht wordt.
  • Tot slot is het een kwestie van afwachten. Je hoeft dan zelf niets meer te doen en de werknemers van autoinkoopspecialist.nl bieden je auto aan via een veilig aan meer dan 5000 autodealers. Je auto verkopen was dus nog nooit makkelijker en efficiënter

Je hebt dus zelf niet te maken met particulieren. Je hoeft ook zelf geen tijd te spenderen om je auto te verkopen. En je hebt binnen 24 uur al een bod. Indien je dat bod accepteert, dan is je auto ook direct verkocht.

De vele voordelen van autoinkoopspecialist.nl

Hierboven zijn de belangrijkste voordelen al genoemd, maar als je je auto verkopen gaat via deze website heb je nog meer voordelen. Zo is het auto verkopen via deze website geheel gratis en vrijblijvend. Je hebt dus geen registratiekosten en je betaalt ook niets als je je auto uiteindelijk verkoopt. Verder is het slagingspercentage gemiddeld 80%. Dus 8 op de 10 mensen verkopen hun auto via de website.