Ontharding

Woont u in een gebied met veel hard water? Dan kan ontharding een goed idee zijn. Hard water bevat een hoge concentratie van metaalionen, veelal magnesium- en calciumcarbonaat (kalk), maar ook bicarbonaten en sulfaten die zich in het water ophopen. Dat kan komen omdat deze stoffen veel in de bodem aanwezig zijn. Ze komen in het riool, in de waterzuiveringsinstallatie en worden er niet genoeg uitgefilterd. In principe hoeft dat ook niet omdat het niet schadelijk is voor de mens. Pas in grote hoeveelheden wordt het schadelijk maar dan zal het nooit de waterzuiveringsinstallatie mogen verlaten. In een dergelijke installatie wordt aan ontharding gedaan maar dat is slechts een van de vele processen om drinkwater weer helder en schoon te krijgen zodat we het in ons huis kunnen gebruiken. Ook kan er tijdens het transport naar ons huis weer van alles in terechtkomen. Daar moet u niet aan denken maar wees niet bang, het gaat dan vooral om die eerdergenoemde mineralen. Wilt u thuis aan ontharding doen omdat u hard water uit de kraan krijgt en u de behoefte hebt aan zacht water? Dan kunt u bij ons aankloppen want wij maken machines die u in uw huis kunt plaatsen en ontharding van uw water kunnen realiseren. Klinkt u dat als muziek in uw oren? Neemt u dan eens een kijkje op onze website: gruenbeck.nl. U zult het direct merken omdat water heel anders aanvoelt. Gaat u eens douchen voor de ontharding en na de ontharding en merk het verschil. Zacht water is veel beter voor uw hoofdhaar en voor uw huid. Het reinigt en masseert beter en u zult zich een ander mens voelen na een lekkere warme douche. De machines die zorgen voor de ontharding werken op basis van ionenuitwisseling. Dat is een nogal technisch verhaal maar komt er in het kort op neer dat voornamelijk kalk uit het water wordt gehaald. Dat is de grootste boosdoener want het zorgt voor het leeuwendeel van de verharding van uw water. Wilt u er trouwens gewenste stoffen aan toevoegen, zoals zout? Dan kan dat tijdens de ontharding met dezelfde machine.

De ontharding van uw kraanwater

Een machine kopen voor de ontharding van uw water hoeft helemaal niet duur te zijn. U hebt bij ons de keuze uit een aantal types. Het verschil ligt vooral in de capaciteit. Zo hebben we de volgende veelgebruikte machines voor u in de aanbieding:

  • De Geko-K4. Het biedt alternatieve bescherming tegen kalkvorming en maakt het zeer geschikt voor eengezinswoningen. Het bevat een automatische spoelinrichting en heeft een eenvoudige elektronische bediening met symboolaanduidingen.
  • De WINNI-mat VGX is grover geschut en is een compacte enkelvoudige installatie die geschikt is voor 1 tot 8 gezinswoningen. Het is bestaat uit een hoeveelheidsafhankelijke regeling dus kan direct inspelen op de behoeftes van deze huishouding. Daarnaast kan het op een zuinige manier zout toedienen om uw water zacht te houden. Mocht dat niet wenselijk zijn dan kunt u die functie eenvoudig uitzetten.

Voor een eengezinswoning raden we de Geko-K4 aan en voor een flatje is de tweede machine de juiste keuze voor de ontharding van het kraanwater. Denkt u er maar eens over na hoe belangrijk uw watervoorziening is. Misschien dat de stroomvoorziening nog net iets belangrijke is als dit is afgesloten op de korte termijn. Maar op de lange termijn krijgt u grote problemen als u geen water in huis hebt. U kunt niet meer koken, niet afwassen, de was doen, water drinken en gebruiken voor koffie of thee. Maar bovenal kunt u zich niet fatsoenlijk wassen en niet meer toiletteren. Dat levert een flink drama op. De ontharding van uw water zal er natuurlijk niet aan bijdragen dat uw watertoevoer ooit eens afgesloten kan worden, maar het zal uw leven wel zeer veraangenamen. Neemt u dat maar van ons aan.

Interesse? Neemt u dan contact op via onze website

Woont u in een gebied met hard water en bent u dat meer dan zat? Kies dan voor ontharding en kies voor ons. Wilt u graag wat meer weten over deze apparaten? Voelt u dan vrij om de website goed door te spitten. Hebt u vervolgens nog meer vragen en wilt u graag weten wat het gaat kosten? Dan kunt u vrijblijvend met ons contact opnemen. Belt u ons direct op of schrijf een e-mail met daarin al uw prangende vragen. We komen zo spoedig mogelijk bij u terug. U hebt geen zin om u zich constant met de ontharding te bemoeien? Dat is de reden dat de ontharding volautomatisch werkt. Dat betekent dat u na het plaatsen geen omkijken meer hebt naar dit apparaat. Behalve kort onderhoud zoals het vervangen of schoonmaken van filters. Maar dat komen we u allemaal uitleggen. We plaatsen het apparaat graag bij u in huis daar waar de watertoevoer begint. Ook voor diverse andere waterproblemen kunt u bij ons terecht. Hebt u filters nodig? Moeten slechts bepaalde dingen in uw huis worden gefilterd zoals de ketel of de cv? Ook dan kunt u bij ons aankloppen. We zijn op dat gebied van alle markten thuis. We werken vooral met bedrijven samen maar ontharding is toch ook echt iets voor particulieren. U zult het verschil direct merken. Niet alleen zult u zuiniger gebruik kunnen maken van uw watertoevoer, uw huid klaart er tevens van op. Zeker voor mensen met een gevoelige huid, allergie├źn of eczeem is ontharding een geweldige oplossing. Vraagt u vandaag nog naar een gratis offerte.