Waarom omega 3 visolie slikken?

De omega 3 visolie tabletten van Vitamine compleet is een goede vervanger voor vis als u dit niet vaak eet. Goed voor hart, brein en een goed gezichtsvermogen. Vul uw tekorten aan met deze tabletten en houd uw omega 3 op pijl.

De voordelen van omega 3 visolie

Omega 3 visolie is goed voor je gezondheid. Het bevorderd vooral:

  • Het hart
  • De hersenen
  • Het gezichtsvermogen

Het is bij de meeste mensen wel bekend dat visolie goed is voor het hart en het functioneren hiervan. De omega 3 vetzuren uit visolie dragen bij aan het voorkomen van hart- en vaatziekten. Visolie heeft een positieve werking hierop. Het verlagen van het cholesterol kun je met visolie bijvoorbeeld ook aanpakken. Maar ook voor de hersenen is visolie van groot belang. De stof die de hersenen nodig hebben zit ook in de vetzuren van vette vis. Dus ook voor de hersenen is visolie goed. Omega 3 visolie bevorderd ook het zicht en het behoudt hiervan. Ze ondersteunen de conditie van je ogen.

Nederland visland?

De meeste Nederlanders eten niet zo veel vis als gewenst is. En wanneer ze wel een keer voor een visje gaan dan kiezen ze vooral witte vis zoals kabeljauw, tong of schol. Juist deze vissoorten bevatten weinig omega 3 vetzuren. De donkere vissoorten zoals makreel of paling bevatten juist wel veel vetzuren vandaar ook die donkere kleur. Het eten van witte vis heeft dus niet zoveel ziWaarom omega 3 visolie slikken?n als je dat speciaal doet voor het binnenkrijgen van omega 3. Het elke week eten van vette vis zoals paling, makreel, haring of zalm draagt daarentegen wel bij. Toch niet zo’n grote fan van vis? Compenseer het dan met de omega 3 visolie van Vitamine compleet. Hierdoor krijg je alsnog de goede hoeveelheden binnen.

Omega 3 en zwanger

Om zo goed mogelijk bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de hersenen en ogen van het kind is het belangrijk om omega 3 visolie in te nemen. Maar ook na de zwangerschap is het verstandig om nog even door te gaan met het innemen van omega 3. Het kind krijgt namelijk de belangrijke stof DHA binnen via de borstvoeding. Deze stof zit in omega 3.

Verschil tussen plantaardig en vetzuren

Er bestaat ook plantaardige omega 3. Dit zit bijvoorbeeld in walnoten of lijnzaad. Deze vetzuren zijn wel anders dan die van vette vis. Ze worden wel omgezet naar vetzuren uit visolie maar doet minder goed zijn werk dan dat je gelijk visolie slikt. En het is zo gemakkelijk om even een omega 3 visolie tablet in te nemen waarvan je later veel profijt hebt. Om de dagelijkse hoeveelheid omega 3 vetzuren binnen te krijgen is het voldoende om 1 tablet per dag te nemen. Dit is aanbevolen door het voedingscentrum en de gezondheidsraad. Bij Vitamine compleet heb je al 90 capsules voor €17,95. Hier kun je dus 3 maand mee vooruit en weet je zeker dat je genoeg omega 3 visolie binnen krijgt. De capsules zijn ecologisch verantwoord en van zuivere gecontroleerde kwaliteit. De omega 3 visolie in de capsules komen uit kleine, onbedreigde vissen die vóór aan de voedselketen zitten. Maar een vet visje op zijn tijd is ook niet verkeerd hoor.