Oefentoets

Wil je een oefentoets of een proef examen maken? Dan ben je op oefentoets zeker aan het juiste adres. Op onze website vind je meerdere oefentoetsen en proef examens, waarmee je je skills kan verbeteren en oefenen als student. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op toetsen en examens, dus is het ook belangrijk om je kennis is een keer in de praktijk toe te passen. Daarom zijn onze oefentoetsen een goede basis om mee te beginnen.

oefentoets

Als je binnenkort een toets of examen hebt van school, is het belangrijk om hier goed op voor te bereiden. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een toets of examen moet afleggen van je werkgever, of bijvoorbeeld voor een cursus die je volgt. Wij hebben voor verschillende vakgebieden oefentoetsen klaarliggen. Het mooiste ervan is, ze zijn allemaal gratis te downloaden en te maken! Vaak is alleen leren niet genoeg. Alle theorie kennen en daarmee de kennis te hebben is een goede eerste stap, maar de geleerde theorie en je verbrede kennis moet je natuurlijk ook kunnen toepassen, hier gaan de meeste studenten of cursusvolgers vaak de mist in. Het is niet alleen het kennen, maar het kunnen is vaak nog belangrijker, maar ook lastiger om te doen. Wij bieden voor verschillende vakgebieden oefentoetsen en proef examens aan, zoals:

  • WFT Basis
  • SVH Sociale hygiëne
  • SVH horecaportier
  • VCA VOL
  • VCA Basisveiligheid
  • SVPB
  • Verkeersborden oefenen
  • Medisch rekenen

Bij een oefentoets maken wij onderscheid in de oefenvragen en de oefenexamens. Het zit namelijk zo: Bij de oefen vragen is er per onderwerp een indeling gemaakt, en heb je de mogelijkheid om de vragen te beantwoorden zonder een tijdslimiet. Je kan lang nadenken (als dat nodig is) en er is no pressure. Je ziet ook meteen of je het goed of fout hebt beantwoord, bij elke vraag. Je hebt ook de mogelijkheid om aan het eind van alle vragen, even alles terug te kijken en te zien wat je elke keer fout deed of goed deed. 

Examens

Bij een oefenexamen daarentegen, heb je een bepaalde tijdslimiet bij elke vraag. Dus je kan neit meer zo lang nadenken als je wil, maar moet ‘snel’ antwoord kunnen geven, zo kom je er natuurlijk het beste achter of je de theorie kent. Een oefentoets bestaat uit ongeveer 10 tot 20 vragen. Als je de oefentoets klaar hebt, bestaat er aan het eind pas de mogelijkheid om te zien hoeveel goed of foute antwoorden je hebt gegeven. Alle vragen kun je nog een keer nalopen, om te kijken waar je de mist ingaat, of misschien wel waarom je zulke goede scores haalt!

Wij hebben naast de toetsen en examens ook samenvattingen beschikbaar op onze website. De samenvattingen bestaan allemaal uit de officiële lesstof, dus je leert hetzelfde dat ook in de boeken staan. Dit zorgt ervoor dat de samenvattingen die we aanbieden, van goede kwaliteit en de juiste theorie is.

Het is allemaal gratis, dus een gemiste kans als je onze website niet even bekijkt. Veel succes en toi toi toi!