Hoe handig is het gebruik van een postdoos?

Iedereen die wel eens een pakketje verzonden heeft, weet dat het vinden van de juiste doos best wel lastig kan zijn. Je wilt namelijk een postdoos die niet te groot is, maar de doos kan ook niet te klein zijn. Kortom, vaak zal je een doos moeten aanpassen en deze met veel tape dichtplakken. Iets wat er in veel gevallen voor zal zorgen dat je pakketje aanzienlijk duurder wordt dan wanneer je bijvoorbeeld een echte postdoos zou aanschaffen om je spullen in te versturen. Zeker als je regelmatig spullen naar het buitenland verstuurt, dan is het belangrijk dat het allemaal goed ingepakt zit en dat er geen ruimte meer over is zodat spullen kunnen kapotgaan. Een postdoos is dus essentieel als je dingen wilt versturen.

Het gebruik van een postdoos binnen bedrijven

Als je als bedrijf veel pakketjes moet verzenden, dan is het belangrijk dat je hier goede dozen voor hebt. Zoals de juiste maat, want er zijn al postdozen die eenvoudig door je brievenbus passen. De kosten van het verzenden zullen ook aanzienlijk lager zijn als de spullen gewoon door de brievenbus passen namelijk. Je kunt zelf de dozen naar eigen wens laten maken, eventueel zelfs met een druk erop zodat je meteen mooi reclame kunt maken. Een postdoos staat alleen om één ding bekend: de lengte van de doos is langer dan de hoogte. Bij Dozenlatenmaken.nl kan je al dozen bestellen die een hoogte hebben van 2,5 centimeter. De meest gangbare postdoos die er gemaakt wordt is echter de doos die 30 centimeter lang is, 20 centimeter breed met een hoogte van 15 centimeter. Voor veel bedrijven is dat dus de perfecte maat – maar zoals aangegeven kan je dus gewoon zelf de maat van de doos bepalen. Het enige is dat je er minimaal 50 in een keer af moet nemen. Daardoor is het minder handig om als particulier deze dozen af te nemen, maar je weet het maar nooit. Wanneer je elke maand een pakketje verstuurd, dan ben je ook nog wel een keer weer door de postdoos heen. Omdat je ze plat kunt opslaan is het nog niet eens een heel vreemd plan. Wil je de postdoos bestellen of zelf een afmeting bepalen, kijk dan snel op de website van Dozenlatenmaken.nl: dozenlatenmaken.

Pakketjes verzenden

Pakketjes naar het buiteland verzenden is vaak iets waar je de kunst even van door moet krijgen:

  • Er zijn vaste gewichten en vaste prijzen;
  • Er zijn verschillende manieren om een pakket te verzenden.

In de meeste gevallen kan je één kilo, twee kilo, vijf kilo, tien kilo en twintig kilo versturen tegen een bepaalde prijs. Heb je dus een pakketje waar je iets wilt versturen waar het gewicht net over een kilo ligt? Dan kan je dit pakketje dus gewoon aanvullen tot een gewicht van circa 1950 gram (houd altijd wat gewicht over in verband met de weegschaal) en versturen tegen dezelfde prijs als het pakket van 1200 gram. Wanneer je met regelmaat dingen verstuurt, dan zal je snel wennen aan deze vereisten en er goed in worden om pakketjes te versturen waar je zoveel mogelijk spullen in kan stoppen – de postdoos moet het wel aankunnen uiteraard. Zorg bij verzending naar het buitenland altijd voor een duidelijk adres en eventueel retouradres. Daarbij is het verstandig om het pakket goed dicht te plakken – maar houd er wel rekening mee dat ze het bij de douane kunnen openen om te kijken naar illegale zaken. De doos moet er dus niet uitzien als een rol tape. Haal het meeste uit je pakketjes, bekijk de vereisten voor verzending en haal het maximale uit je postdoos.