Het kiezen van tuinkamers, een klus op zich!

Toen mijn vriendin aangaf dat zij graag wat meer ruimte wilde hebben in huis waar zij van de zon en het licht kon genieten, had ik niet direct een idee hoe we dit aan konden pakken. We wonen namelijk redelijk beschut met veel bomen om de villa die ik van mijn ouders over kon nemen. Het plaatsen van een schuifpui of grote ramen zou niet bijzonder veel effect hebben en zou vooral geld kosten wat zich nooit terug zou betalen. Daarom ben ik eens op zoek gegaan naar de exacte mogelijkheden die er zijn en kwam ik uit bij tuinkamers. Ik liet mijn vriendin een aantal opties zien en zag aan haar reactie dat tuinkamers inderdaad de categorie was waarin de oplossing lag voor haar probleem. Maar het uitzoeken van tuinkamers, dat is nog een sport op zich zeg. Ik kwam er al snel achter dat het zoeken via het internet geen optie was:

  • Te weinig informatie;
  • Geen of onduidelijke prijzen;
  • Vaak niet bekend welk bedrijf erachter zit.

Gelukkig had ik een vriend die net tuinkamers besteld had voor de woningen die hij verhuurt en hij wees me op Ter Huurne (https://www.terhuurnebv.nl/tuinkamers). Direct een groot voordeel: een showroom op locatie en mensen die in staat zijn om alle vragen te beantwoorden die je kunt hebben. Kijk, daar konden we tenminste iets mee!

Op zoek naar de juiste tuinkamers

Misschien was het slimmer geweest wanneer ik Eva niet direct meegenomen had, want die had natuurlijk direct interesse in alle tuinkamers, wilde iedereen alle vragen stellen die ze had en kon niet ophouden met praten vanwege de opwinding die ze had over de tuinkamers en mogelijkheden die er waren om eindelijk veel meer licht in huis te hebben. Uiteindelijk werd ze afgeleid omdat ze gebeld werd en kon ik rustig met de medewerker van Ter Huurne de mogelijkheden doornemen. We kwamen er al snel achter dat de vorm van onze villa ervoor zorgde dat het makkelijker was om een kamer op maat te laten maken, ook vanwege de uiteenlopende eisen van mijn vriendin rond de mogelijkheden die tuinkamers bieden. We zijn toen samen gaan tekenen en rekenen en we kwamen met een prima optie uit de bus. Ter Huurne kon er direct mee aan de slag en inderdaad, binnen de kortste keren kon begonnen worden met de bouw. Ook dat duurde niet lang en was vooral een leuk traject waarbij gelachen, besproken en gewerkt werd.

Meer licht in huis

Ik moet toegeven dat ik gekozen heb voor een tuinkamer om mijn vriendin gelukkig te houden, maar achteraf moet ik ook toegeven dat het inderdaad een geweldige stap geweest is. We hebben veel meer licht in huis en kunnen meer genieten van het uitzicht dat we rond het huis hebben. Elke ochtend drinken we onze koffie in de kamer zodat we lekker naar buiten kunnen kijken en we gebruiken de tuinkamer nu ook in de winter om het zonlicht te vangen zodat het huis gratis verwarmd wordt. Ik ben vooral tevreden over de kwaliteit van het werk en de prijs die we betaald hebben voor de kamer. Het was veel makkelijker dan ik dacht, maar dat geldt uitsluitend vanaf het moment dat ik Ter Huurne gevonden had. Zelf op zoek via het internet is echt geen aanrader, vooral niet met het grote aantal onzinnige aanbieders die geen informatie en geen showroom hebben. Hoe weet je dan wat je kiest en hoe weet je zeker dat je kiest voor een aanbieder die er ook echt werk van maakt op de juiste manier?

Lees meer…