Assertief worden aan de hand van onze 1-daagse assertiviteitstraining

Iedereen heeft wel eens problemen met assertief zijn. De een vindt het moeilijk om nee te zeggen tegen de verkoper aan de deur. De ander wordt niet gehoord in gesprekken, of durft geen grenzen aan te geven. Daar is in principe niks mis mee, als dat een keer gebeurd. Maar wat nou als het zo ver gaat dat je in de problemen komt. Als je tegen de zoveelste verkoper ‘ja’ hebt gezegd omdat je niet onbeleefd wilde zijn en de verkoper goed zijn werk wist te doen, waardoor je weinig geld overhoudt. Of wanneer je goede ideeën hebt, maar doordat je het moeilijk vindt om in de aandacht te staan deze voor jezelf houdt of niet goed weet over te brengen. Dan ben je niet assertief genoeg, wordt er dan vaak gezegd. Maar wat houdt assertief zijn nou precies in? Assertiviteit is een ruim begrip, maar het heeft veelal te maken met voor jezelf opkomen. Niet altijd zeggen wat anderen willen horen, maar soms met je kont tegen de krib en voor je eigen mening opkomen. Dus ook op momenten wanneer iedereen dat moeilijk vindt! Wanneer je bij de huisarts zit en het niet eens bent met het feit dat je niet wordt doorverwezen, of wanneer je tegen je baas in moet gaan. Een ander onderdeel van assertief zijn is om deze dingen aan te geven, zonder agressief of onnodig hard over te komen. In het kort zou je dus kunnen zeggen dat assertiviteit voor jezelf opkomen op sociaal acceptabele wijze is.

Meer uit jezelf halen door assertief te zijn

Een assertiviteitstraining is een goede stap voor iedereen die wel eens zulke problemen heeft gehad, of voor iedereen die gewoon beter wil worden in assertief zijn. Hoe dan ook kan een assertiviteitstraining je veel opleveren, assertief zijn is iets waar je je de rest van je leven profijt van kunt hebben. Daar weegt weinig tegenop. Via https://assertief.nl/ kun je je inschrijven voor een 1-daagse assertiviteitstraining, je hoeft dus niet al te veel tijd vrij te maken om assertiever te worden. Perfect dus voor mensen die veel werken. Andere voordelen van deze assertiviteitstraining van SRS Consulting B.V. zijn:

  • De assertiviteitstraining wordt in kleine groepen gehouden.
  • Je krijgt korting wanneer je je inschrijft met meerdere collega’s.
  • Betaalbaar voor wat je ervoor terugkrijgt.

Wat onze training je nog meer kan opleveren

Er zijn veel redenen waarom iemand moeite kan hebben met assertief zijn, vaak heeft het te maken met het zelfbeeld. Je gaat er bij voorbaat al vanuit dat anderen je ideeën misschien toch niet zo interessant vinden als jijzelf, of dat mensen je niet meer mogen wanneer je duidelijk je grenzen aangeeft. Je leert bij onze assertiviteitstraining dat deze aannames niet waar zijn, dat de reacties van andere mensen vaak erg meevallen of zelfs een stuk positiever zijn dan verwacht. Door de assertiviteitstraining leer je dat twijfels vaak niet nodig zijn, of in ieder geval minder relevant zijn dan je denkt. Hierdoor worden deze minder en zit je jezelf minder in de weg, waardoor je zo veel mogelijk uit jezelf kan halen. Dat geldt voor privé en voor op de werkvloer. Je bent het waard om niet op de achtergrond te blijven, om soms ook de aandacht op jezelf te vestigen. Weg met de overbodige inhibities! Nodig een aantal collega’s uit en schrijf je via deze link in voor een assertiviteitstraining op locatie: https://assertief.nl/assertiviteitstraining/. Wanneer er genoeg animo voor is op je werk, minimaal zes personen, bieden we ook een in-company assertiviteitstraining aan.