Waarom is het zo belangrijk een gezond gewicht te hebben

Eigenlijk weet iedereen wel dat het beter is om een gezond gewicht te hebben, dan het hebben van overgewicht. Dat is iets wat algemeen bekend is en iedereen weet dit. Niet alleen ziet het er aantrekkelijker uit als je wat slanker bent, maar het is bovendien een stuk gezonder. Waarom dat zo is, is minder duidelijk. Mensen weten wel dat het beter is om geen overgewicht te hebben, maar als je ze vraagt waarom dat zo is krijg je veel verschillende antwoorden. Al deze antwoorden bevatten meestal een deel van de waarheid, maar het is eigenlijk zo dat het hebben van een gezond gewicht ontzettend veel voordelen heeft voor je gezondheid. Als je slank bent heb je namelijk minder vet rondom je organen zitten. Het orgaanvet noemen we ook wel het slechte vet. Dit komt doordat er andere stofjes inzitten dan in het vet dat direct onder de huid zit. Het heeft een negatieve invloed op de bloeddruk en de werking van je organen, en het beïnvloedt zelfs de aanmaak van hormonen. Daarnaast kan overgewicht ook zorgen voor een verminderde werking van de pompfunctie van je hart. Je hart moet namelijk veel harder zijn best doen om al je bloed rond te pompen. Met een gezond gewicht heeft je hart het een stuk makkelijker. Dat is ook de reden dat je met een gezond gewicht meer energie lijkt te hebben. Bewegen gaat je dan makkelijker af omdat je hart het makkelijker heeft. De grote misvatting hierbij is dat je denkt dat je niet goed kunt bewegen met overgewicht. Dit kost inderdaad meer moeite, maar je kunt het maar beter wel doen want het is veel harder nodig!

Hulp bij het krijgen of behouden van een gezond gewicht

Veel mensen proberen een gezond gewicht te krijgen. Reclames spelen hier op in door ons wijs te maken dat we allerlei gekke pilletjes en afslankmethodes moeten proberen. Het lijkt bijna raar om dit niet te doen, omdat we doodgegooid worden met deze informatie. Willemijn Arends van Lijf in Zicht (willemijnarends.nl) wil jou juist helpen met afvallen door je te leren hoe je dat op een gezond manier doet. Want als je op een gezond manier afvalt en zelf de kennis hebt, heeft het in de praktijk veel vaker blijvend effect. Met het nemen van een pilletje per dag val je misschien wat af, maar met de juiste kennis behoud je dat nieuwe gewicht en wordt je ook nog eens gezonder! De methode van Willemijn Arends werkt goed, doordat ze gebruik maakt van de volgende aspecten:

  • Ze leert je gezonde keuzes te maken betreft voeding
  • Samen kijk je naar het mentale aspect. (Waarom je de drang voelt om te eten bijv)
  • Ze geeft je veel handige tips die je in het dagelijks leven kunt toepassen.

Kennis is macht als je wilt afvallen

Willemijn Arends is ervan overtuigd dat iedereen met de juiste kennis gemakkelijk een gezond gewicht kan bereiken. We horen vaak excuses van mensen, dat ze bijvoorbeeld aanleg hebben om dik te worden, of door een bepaalde ziekte minder kunnen bewegen. Maar vergeet niet dat als je minder kan bewegen je ook minder (of andere) voeding nodig hebt. De juiste voeding is een hele grote schakel in het afvalproces. Maar de kennis hierover is bij de meeste mensen nogal beperkt. Dat is ook niet zo raar met al die reclame voor junkfood tegenwoordig, dus voel je niet schuldig! maar ben je het zat en wil je nu voor eens en altijd een gezond gewicht bereiken, neem dan eens contact op met Willemijn Arends, en zij helpt je graag in je proces.