Ondersteun je knie tijdens het sporten met een kniebrace

Alle topmerken kniebraces vind je bij All4FysioOp het moment dat je iemand met een kniebrace ziet lopen, dan denk je misschien dat deze persoon geblesseerd is. Niets is echter minder waar, want het kan heel goed zo zijn dat de persoon in kwestie een kniebrace draagt ter preventie. Vooral sporters doen dit natuurlijk, want zij belasten de knieën in extreme mate. De knie is een schitterend gewricht. Dankzij de knie kunnen we lopen, rennen, door onze knieën buigen, draaien, schoppen, rechtop staan, et cetera. Dit kan doordat de knieën heel flexibel zijn. Maar dit is dan ook meteen het nadeel van de knie. Juist door deze hoge mate van flexibiliteit, is de knie ook erg kwetsbaar. Als je bijvoorbeeld teveel druk op de knieën zet of iets te ver doordraait, dan kun je geblesseerd raken. Je kunt problemen krijgen met de pezen rondom de knie. Het kraakbeen kan slijten en de knieschijf kan ook gaan slijten. Daarom zie je veel sporters sporten met een kniebrace. Dat betekent dus niet per se dat zij geblesseerd zijn. Het is heel goed mogelijk dat ze hun knieën extra willen ondersteunen, zodat ze blessures kunnen voorkomen. Uiteraard kan een kniebrace ook gedragen worden na een blessure om het herstelproces te bevorderen. Op het moment dat je door je enkel gaat bijvoorbeeld, dan is deze daarna erg zwak. Je hebt dus extra ondersteuning nodig. In dat geval kun je enkelbrace dragen. Het menselijk lichaam heeft verschillende zwakke plekken die noodzakelijk zijn voor onze mobiliteit. Dit zijn de knieën, enkels, polsen, nek en onderrug. Het is dan tijdens een intensieve sportsessie geen gek idee om deze gebieden extra te ondersteunen. Je hoeft ze natuurlijk niet allemaal te beschermen, maar als je bijvoorbeeld veel springt bijvoorbeeld, dan zijn de enkels en knieën extra kwetsbaar. Braces zijn dan een goede manier om blessures te voorkomen. Maar als je wel een pees scheurt in je knie tijdens het sporten, dan is het voor het herstel natuurlijk zeer verstandig om een kniebrace te bestellen. Het is dan wel belangrijk dat je een goede kniebrace koopt. De brace moet goed passen en je moet de brace gemakkelijk aan kunnen brengen. Als je op zoek bent naar een goede kniebrace, dan ben je bij all4fysio.nl aan het juiste adres.

Bestel jouw kniebrace via all4fysio.nl

Het is belangrijk dat je brace goed past. Of het nu een kniebrace betreft of een enkelbrace, de pasvorm moet perfect zijn. Anders gaat de brace irriteren en werkt het juist averecht. Een te grote helm is bijvoorbeeld heel gevaarlijk, omdat je hoofd dan in de helm heen en keer kan gaan. Een helm moet precies goed passen, zodat je hoofd maximaal wordt beschermd. Wat een brace betreft moet je dan ook rekening houden met verschillende factoren zoals:

  • De juiste ondersteuning
  • Een goede afwerking, om irritatie rond de brace te voorkomen
  • Eenvoudig aan kunnen leggen van de brace
  • Optimaal draagcomfort
  • Hoogwaardige materialen
  • Materiaal met goede vochtafvoer, zodat de huid droog blijft

Via all4fysio.nl kun je altijd de juiste brace kopen. Je kunt voor jezelf via de site alvast ontdekken welke brace jij precies nodig hebt. Mocht er zelf niet uitkomen, dan kun je uiteraard altijd contact opnemen met één van de experts van all4fysio.nl. Hij/zij kan je dan helpen bij het vinden van een goede brace.

Bestel alles wat je nodig hebt online

Als je eenmaal een goede brace hebt gevonden, dan kun je deze online bestellen. Je kunt het artikel toevoegen aan de winkelwagen en daarna kun je de bestelling afronden door direct af te rekenen.

Lees meer…