Mijn vaste visagist voor commerciële fotografie

Als freelance fotograaf werk ik veel samen met dezelfde mensen. Ik vind vaste mensen waarvan je weet dat ze kwalitatief werk leveren heel belangrijk. Zij maken het voor mij namelijk mogelijk om ook kwaliteit te leveren. In mijn vak is kwaliteit alles. Ik ben als fotograaf vooral inzetbaar voor commerciële fotografie. Fashionshoots doe ik regelmatig en ik ben veel actief in de bruidsmode. Daarbij is visagie voor mij heel belangrijk en daarom heb ik een vaste visagist waarmee ik samenwerk. Dit is Kira Kroegman. Als visagist is zijn heel erg goed. Ze kan met heel vaste hand en met oog voor detail precies de sfeer creëren die ik zoek bij een model. We hebben al meerdere malen samengewerkt en telkens weer is er een synergie te merken waarbij zij naadloos weet aan te voelen wat ik voor ogen heb met de shoot waaraan we werken. Als visagist moet je dat ook kunnen, vind ik. Kira is:

  • Flexibel
  • Inventief
  • Creatief
  • Vakkundig

Ze is als het ware een kunstenaar die van een blank canvas een meesterwerk kan maken en dat op het gezicht van elk model dat ik voor een shoot selecteer. Dat is best knap.

Een visagist met visie

Meestal wanneer ik Kira als visagist inhuur bespreek ik kort met haar wat voor opdracht het is waarvoor ik haar inhuur. De eerste keer dat ik in aanraking met haar werk kwam, was toen ik op www.kirakroegman.com keek. Op haar website toont Kira de ervaring die zij als visagist heeft en de diversiteit in haar werk is precies wat ik zocht voor de opdracht waar ik toen aan werkte. Ik was destijds bezig met een shoot voor een catalogus met zomerkleding. Ik had dus geen overdadige make-up nodig, maar ik zocht juist iemand die, in het midden van de winter mij kon helpen met het creëren van een mooie zomerse look. Ik heb toen Kira als visagist ingehuurd en dat bleek vanaf het begin gelijk de juiste keuze geweest te zijn. Kira had genoeg aan een half woord en ze wist precies welke uitstraling ik zocht in deze shoot. Het belangrijkste was dat ook de klant echt heel tevreden was. Het combineren van onze krachten op deze manier bleek zeer waardevol en een paar maanden later, toen ik een reportage voor een bruidsmodeblad deed, heb ik Kira gevraagd om weer als visagist op te treden tijdens de shoot. De klik die er de eerste keer was, was er nu weer en samen zijn we ervoor gegaan om het best mogelijke resultaat neer te zetten. Ook hier was de klant weer zeer te spreken over het werk en we hebben gemerkt dat we elkaar versterken op dit vlak. Kira is nu mijn vaste visagist en niet meer alleen voor fotografie.

Visagie voor bewegend beeld

Ik heb inmiddels ook een aantal keren met Kira samengewerkt voor commercials en voor een bedrijfsvideo. Ik heb mijn dienstverlening op een gegeven moment uitgebreid, waarbij ik af en toe ook optreed als producer voor commercials en andere video’s. Dit was voor mij altijd een hobby naast de fotografie, maar na een verzoek van een klant heb ik besloten om dit ook freelance als dienst aan te bieden. Ik was daarbij wel benieuwd of de visagie die Kira als visagist voor mijn fotoshoots levert ook voor bewegend beeld goed bruikbaar was. Haar portfolio liet zien van wel, dus ik heb haar gevraagd om voor video met mij samen te werken en ook hier was haar werk weer heel levendig en dynamisch. Ze heeft echt een talent voor het aanvoelen van de juiste sfeer. Daarom werk ik heel graag samen met Kira.