Leerling Corlaer College winnen prijzen met profielwerkstuk

Op het Corlaer College moeten leerlingen, net zoals op iedere andere middelbare school, het profielwerkstuk in hun laatste jaar afronden. Op het Corlaer College kan dat natuurlijk ook op vele verschillende manieren, maar Jesper Provoost en Evert Guliker maakten er iets heel speciaals van. Deze leerlingen van het Corlaer College wonnen met hun profielwerkstuk “FlowPed” namelijk meerdere prijzen. De innovatie en het maatschappelijke belang van hun onderzoek  werd sterk gewaardeerd, niet alleen door het Corlaer College zelf, maar ook door organisaties buiten de school.

Hoe ontstond de FlowPed op het Corlaer College?

Evert en Jesper wilden voor hun profielwerkstuk op het Corlaer College een maatschappelijk probleem aanpakken. Deze jongens, die in 2016 hun vwo diploma behaalden op het Corlaer College, ontwikkelden daarom de oplossing voor milieuvervuiling door vervoer en drukte in de stad. In 5 vwo ontstond dit idee, waarna tijdens de zomervakantie en gedurende het hele laatste jaar actief werd gewerkt aan het uitwerken hiervan. De leerlingen staken er zo veel tijd in, dat de uitwerking tot in de details werd doorgevoerd. De applicatie werd ontwikkeld, het prototype voor het product stond en werkte en het plan was compleet.

De FlowPed is een  elektrisch skateboard, waarmee van de ene locatie naar de andere gereisd kan worden. Door middel van een applicatie op de telefoon kunnen mensen de FlowPed reserveren, uit één van de cabines halen en weer inleveren op de plaats van  bestemming. Kortom een project waar de docenten van het Corlaer College trots op zijn.

De prijzen van Evert en Jesper

Evert en Jesper werden niet alleen door de docenten van het Corlaer College beloond voor hun harde werk en het prachtige eindresultaat van het profielwerkstuk, ook anderen zagen het werk van de jongens en zodoende werden ze genomineerd voor vele prijzen. Ze wonnen dan ook de eerste prijs van het KNAW en de Van Melsenprijs.  Als afgevaardigden van Nederland voor een internationale PWS-wedstrijd wonnen deze leerlingen van het Corlaer College ook nog zilver in Roemenië.

Doordat er een belangrijk informatica- / ICT-component in het profielwerkstuk te vinden was werden Jesper en Evert ook genomineerd voor de 3i Award. Ook het Corlaer College zelf was erg te spreken over deze verwerking van de opgedane kennis, omdat techniek een belangrijke plaats inneemt binnen het  onderwijs op deze school.

Leren op het Corlaer College

Natuurlijk kunnen niet alle leerlingen van het Corlaer College zo’n product neerzetten als Jesper en Evert hebben gedaan met  hun profielwerkstuk. Wel vinden we het belangrijk dat iedere leerling ruimte krijgt om zich te ontwikkelen op zijn of haar eigen niveau. Op het Corlaer College kunnen dan ook niet alleen de atheneumleerlingen terecht, maar hebben wij plaats voor alle niveaus, van het LWOO tot aan het atheneum. Op deze manier staat het Corlaer College open voor iedere leerling en proberen wij elke leerling het beste uit zichzelf te laten halen. Het werk van Jesper en Evert is daar een mooi voorbeeld van, omdat ze vanuit hun eigen passie op het Corlaer College mogelijkheden hebben gekregen en gestimuleerd werden om aan de slag te gaan.