Laser ontharing

Overtollig haar kan voor veel mensen een groot probleem worden. Sommige kleding staat niet mooi of het stoort heel erg aan de persoon zelf. Als u bijvoorbeeld erg donker haar heeft dan kan het zo zijn dat uw haar ook erg opvalt. Veel mensen scheren bijvoorbeeld hun benen, maar uiteindelijk groeien de haren heel snel weer terug. Anderen harsen hun benen of andere plekken van het lichaam om haar te verwijderen. Maar deze beide manieren kunnen erg slecht zijn voor de huid. Het kan namelijk erg schadelijk zijn als u alleen maar gaat scheren. Dit kan voor veel irritaties van de huid zorgen en ook voor ingegroeide haren bijvoorbeeld. Harsen is al een betere opties wat betreft het langer wegblijven van het haar. Maar aan de andere kant is harsen erg slecht voor de huid. Elke keer dat er een stuk haar van het been afgetrokken wordt, beschadigd de huid ook. Dit kan voor littekens zorgen en dit is natuurlijk niet wat men wil. Een nieuwere en vrij revolutionaire manier om haren weg te halen is laser ontharing. Door middel van een laser kunnen haartjes weggehaald worden. Dit kost echter wel een aantal behandelingen. Haren kunnen namelijk niet zomaar weg gelaserd worden en komen nooit meer terug. Bij laser ontharing komen er drie fases voor:

  • Anagene fase
  • Catagene fase
  • Telogene fase

De Anagene fase is eigenlijk de eerste fase. Hierin groeien de haren heel actief en zijn ze diepgeworteld in de huid. De tweede fase, de Catagene fase, is de fase waarin de haartjes ontworteld raken van de huid. De laatste fase, de Telogene fase, is het moment dat de haartjes vanzelf uitvallen. De behandelingen die bij deze laser ontharing horen kunnen verschillen van 4 tot 10 behandelingen. Het kan namelijk zo zijn dat u benen wilt laten ontharen. Dit duurt bijvoorbeeld veel langer dan oksels of de bovenlip. Laser ontharing is eigenlijk al een tijdje op de markt. Maar laser ontharing was tot nu toe altijd vrij duur omdat men het nog niet zo goed kende en omdat er niet zoveel apparaten waren uitgevonden. Nu is de techniek verder ontwikkeld en zijn er meer apparaten gemaakt dat laser ontharing makkelijker maken. Ten eerste is het namelijk belangrijk dat u een goede praktijk uit zoekt waar u zich fijn voelt en waar mensen werken die gespecialiseerd zijn in laser ontharing. Als u namelijk naar mensen toe gaat die niet zo goed weten hoe dit werkt, dan loopt u het risico dat de laser ontharing niet goed verloopt of dat het mis gaat.

Laser ontharing bij Madeleine Duval

Op de website van de laser ontharing praktijk van Madeleine Duval kunt u lezen wat voor soort apparaten zij gebruikt. Deze praktijk wordt zeer aangeraden aan mensen die bijvoorbeeld haar op de benen of lip willen verwijderen. Niet alleen doen ze laser ontharing bij vrouwen maar ook bij mannen. Daarnaast kunt u er vanuit gaan dat de praktijk goed te werk gaat. Ze zijn er namelijk erg gericht op dat men zorgvuldig met de huid moet omgaan. Een goede en mooi verzorgde huid is namelijk erg belangrijk bij laser ontharing. Als u er namelijk niet voor zorgt dat uw huid goed gekalmeerd wordt door de stralingen dan kunt u schade oplopen bij de huid. Net als bij harsen en bij scheren ontstaan er dan irritaties in en op de huid. Deze praktijk zorgt ervoor dat de huid goed verzorgd wordt en dat ze uw huid goed behandelen. Daarnaast is het ook zo dat ze hele bijzondere apparaten gebruiken voor laser ontharing. Als u naar de website gaat dan ziet u een kopje “LIGHTsheer DIODELASER”. Als u hier op klikt dan vindt u de nieuwste aanwinst van de praktijk. Dit apparaat wordt gebruikt om de haren te verwijderen. Het is een zeer effectief apparaat en pakt de haren tot aan de wortels aan. Hierboven staan 3 fases genoemd die uw haartjes doormaken als ze met dit apparaat bewerkt worden. Het is wel zo dat haartjes die in de eerste fase zitten het best behandeld kunnen worden. Als u bijvoorbeeld gaat laseren bij haartjes die niet zo ver zijn gegroeid dan heeft het niet zoveel zin. Met deze methode pakt u juist de haartjes aan bij de wortel. Deze moet u hebben om de haartjes te kunnen verwijderen.

Andere diensten van praktijk Madeleine Duval

Naast laser ontharing behandelt deze praktijk ook kalknagels. Voor kalknagels gebruiken ze ook een speciale manier van behandelen. Als u naar de website gaat en klikt op het kopje “Kalknagels” dan komt u op de pagina waar alle informatie staat. Hier kunt u bijvoorbeeld vinden welke behandelmethodes de praktijk gebruikt om uw kalknagels te behandelen. Daarnaast kunt u ook een resultaatvoorbeeld zien. Dit is erg goed om even te bekijken want zo kunt u namelijk zelf zien wat het effect is van een behandeling van deze praktijk. Het kan zijn dat u met vragen blijft zitten. Aarzel dan niet om contact op te nemen. Als u naar de contactpagina gaat van deze praktijk dan vindt u een contactformulier. Deze kunt u invullen met uw vragen en verzenden. Ook kunt u het telefoonnummer raadplegen dat op deze pagina staat vermeld. Daarnaast vindt u ook een gedetailleerde routebeschrijving naar de praktijk. Als u deze praktijk moet bezoeken dan wordt het aangeraden om deze route te volgen. De praktijk is natuurlijk op eigen vervoer bereikbaar maar uiteraard ook via het openbaar vervoer.