Laat het Legionella onderzoek maar aan AQ Group over

Elk bedrijf en elke instelling dat werkt met proces- en drinkwaterinstallaties moet zo nu en dan een Legionella onderzoek laten uitvoeren. Misschien hebt u een eigen keurmeester in dienst die een Legionella onderzoek kan opstellen naast het keuren van de machines en het nemen van monsters. Maar voordat u een keurmeester in dienst neemt hebt u wel een legionellabeheersplan nodig. Die kunnen wij van AQ Group voor u opstellen. Als u liever zo nu en dan onze hulp inschakelt om een Legionella onderzoek te laten uitvoeren dan bent u niet alleen veel goedkoper uit, u weet zeker dat ons gerenommeerde personeel er alles aan doen om een dergelijke uitbraak in de kiem te smoren. Want u kunt nog zoveel maatregelen nemen, er hoeft maar een apparaat op de werkplaats gevuld te worden met water. Blijft die tank langdurig op zijn plek staan en kijkt er niemand meer naar om? Dan is dat een broedplaats voor deze gevaarlijke bacterie. U wilt niet dat dit in uw drinkwater terechtkomt. Helaas gebeurt dat weleens. Als u in de levensmiddelenindustrie werkzaam bent en dergelijk besmet water komt in voeding of dranken terecht dan kunt u op een grote schaal mensen onbedoeld vergiftigen. Deze gevreesde bacterie kan een ernstige griep en Veteranenziekte teweegbrengen. Maar door een Legionella onderzoek te laten uitvoeren kunt u dit voorkomen. Niet alleen zal men het vertrouwen in uw bedrijf verliezen waardoor u geen winst meer maakt, u kunt zware boetes opgelegd krijgen als u niet de juiste Legionellamaatregelen in acht neemt.

Een Legionella onderzoek laten uitvoeren heeft en prioriteit

Een filter dat Legionella tegenhoudt is een belangrijke toevoeging op de buizen waar het proceswater doorheen stroomt. Dat geldt voor fabrieken, waterzuiveringsinstallaties en voor grote instellingen die grotendeels zelf hun water zuiveren. Denkt u in dat laatste geval aan ziekenhuizen en bejaardentehuizen. Misschien denkt u dat een infectie niet in uw waterleidingen kan gebeuren omdat er geen sprake is van stilstaand water. Dan zit u er behoorlijk naast want het kan ook bij langzaam lopend water groeien. En als de buizen niet continu volledig volstromen dan kan het aan de bovenkant groeien. Kortom, zo nu en dan een Legionella onderzoek laten doen is behoorlijk heilzaam en leerzaam. Hopelijk kiest u er voor om ons in te schakelen. We kunnen bijvoorbeeld halfjaarlijks langskomen voor een uitgebreid Legionella onderzoek. Bij mankementen repareren we de waterleidingen en we verschonen de filters. We nemen proefmonsters en meten de Legionella-waarden in het water. Mocht het bij u uit de hand zijn gelopen dan pakken we het beheersplan erbij en zorgen we ervoor dat een verdere toename van deze bacterie wordt gestopt.

We zijn van alle markten thuis op het gebied van waterreiniging

Naast het uitvoeren van een Legionella onderzoek kunnen we ook op het gebied van luchtreiniging en klimaatbeheersing binnen uw bedrijf veel voor u doen.

  • Van het reinigen van luchtfilters en wtw units,
  • Tot aan het reconditioneren van een luchtbehandelingskast,
  • En van het keuren van het drinkwater,
  • Tot aan het schoonmaken van uw condensor,
  • Laat al deze taken over aan een gecertificeerd bedrijf waar dagelijks gekwalificeerde mensen zich over deze werkzaamheden buigen.

Komt u eens langs in Utrecht of Zaventem als u graag wilt weten wat we precies voor u kunnen betekenen. We garanderen een landelijke dekking en kunnen het Legionella onderzoek daarom overal uitvoeren. Ligt het kantoor niet bepaald naast de deur? Dan kunt u ons bellen en e-mailen. Onze klantenservice beantwoordt graag al uw vragen en zal snel een offerte naar u opsturen. Blijf op de hoogte van onze werkzaamheden door u te abonneren op de gratis nieuwsbrief!