Genomineerden voor Opleidingsprijs 2011 bekend

Dit jaar wordt voor de derde keer de Opleidingsprijs uitgereikt aan de beste opleider tot medisch specialist. Het doel van de prijs is om kwalitatief goede opleidingen te onderscheiden en te belonen. Deze opleiding is dé opleiding die past in de huidige tijdgeest van prikkelend onderwijs, een veilig opleidingsklimaat en goede arbeidsvoorwaarden. De prijs wordt uitgereikt op de AIOSdag van zaterdag 5 november.

Genomineerden
Dit jaar zijn Dr. C.F. van Dijke, opleider radiologie in het Medisch Centrum Alkmaar, dr. C. Keijzer, opleider anesthesiologie in het AMC en mevrouw prof. dr. D.D.M. Braat, opleider obstetrie en gynaecologie in het UMC St Radboud de 3 genomineerden. In 2009 werd de prijs gewonnen door opleider dr. R. Pierik, chirurg in de Isala Klinieken in Zwolle. In 2010 werd de prijs gewonnen door Dr. P. Netten, internist in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Initiatief
De prijs is geïnitieerd door De Jonge Orde en de LVAG en wordt ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de KNMG en de Orde van Medisch Specialisten.
De Jonge Orde en de LVAG willen, door het toekennen van de jaarlijkse Opleidingsprijs, een positief signaal afgeven aan opleiders die veel tijd en energie steken in het waarborgen van een kwalitatief goede opleiding. De organisaties hopen dat het andere opleiders stimuleert om de kwaliteit van de opleidingen in het algemeen te vergroten.