Over welke dieren wil jij wat weten?

Er zijn heel veel dieren op onze aarde, veel meer dan jij er op dit moment kent. Het is natuurlijk altijd leuk om meer kennis te krijgen over alles wat er op de wereld rondloopt en kruipt en wat er in de zeeën en oceanen zwemt. Je kunt gelukkig heel veel informatie vinden over dieren op internet, maar het kan soms wel even zoeken zijn om de juiste informatie bij elkaar te vinden. Zou het niet handig zijn als er één plek was waar je alles kon vinden wat je wilde weten over verschilleden diersoorten? Die plek is er: dierenwiki!

Spreekbeurten over dieren

Als je op school zit, dan moet je regelmatig een keer een spreekbeurt houden. Of je moet ergens een werkstuk over maken. Vaak mag je dan zelf het onderwerp kiezen en dat is fijn, dan kun je immers iets kiezen wat je zelf erg interessant vindt! Spreekbeurten en werkstukken over dieren zijn erg populair, het is een onderwerp dat veel kinderen leuk vinden. Doordat er heel veel verschillende diersoorten op aarde en in het water zijn, is de kans klein dat je net precies hetzelfde dier kiest als iemand anders uit jouw klas. Helemaal als je kiest voor een diersoort die iets minder bekend is, is de kans groot dat jij de enige bent die hier voor gekozen heeft. Welke van de vele dieren die er op aarde rondlopen kun je nu het beste kiezen? Het kan nog wel lastig zijn om daar een keus uit te maken. Er zijn immers zoveel interessante diersoorten! Kijk gewoon eens op dierenwiki rond en blader eens door de verschillende pagina’s. Grote kans dat jij dieren tegenkomt die je zo interessant lijken dat je er graag meer over wilt weten. Schrijf er een werkstuk over of een spreekbeurt en je leert op een leuke manier iets over een diersoort!

Welk dier?

Over welke dieren kun je nu allemaal informatie vinden op dierenwiki? Zoals gezegd bieden zij over heel veel diersoorten informatie en er komt nog iedere dag weer nieuwe informatie bij. Het kan dus maar zo zijn dat jouw favoriete dier, dat er nu nog niet opstaat, er over een paar dagen wel te vinden is. Om het overzichtelijk te houden, hebben ze alle informatie opgedeeld in verschillende diergroepen, namelijk:

  • eencelligen
  • sponsachtigen
  • neteldieren
  • wormen
  • weekdieren
  • stekelhuidigen
  • gewervelden
  • geleedpotigen

Je kunt binnen een van deze categorieën gaan zoeken, zo zie je welke diersoorten allemaal tot dezelfde dierenfamilie horen. Maar je kunt ook gewoon je favoriete dieren vinden door ze in te toetsen in het zoekveld. Dan zie je meteen of jouw favoriete diersoort al een eigen pagina heeft. Is dat nog niet zo en weet jij heel veel over deze soort? Schrijf er dan een artikel over en stuur het op naar deze website! Zij zijn altijd op zoek naar nieuwe informatie en de kans is dan ook groot dat zij jouw artikel op de website plaatsen! Ook als je een heel goed werkstuk hebt geschreven of een goede spreekbeurt hebt gehouden, kun je de tekst naar dierenwiki opsturen, misschien willen ze jouw teksten over dieren wel online zetten!