Kom van je verslaving af via de afkickkliniek

Als je inderdaad te maken krijgt met een verslaving, dan is dat vaak niet iets wat je zelf op kunt lossen. Verslaving is namelijk een ziekte en als je er vanaf wilt komen, dan heb je vaak hulp nodig. Deze hulp kun je bijvoorbeeld krijgen in een afkickkliniek. Het grote probleem met een verslaving is het fysieke aspect. Maar gek genoeg is het de geestelijke component die de verslaving daadwerkelijk in stand houdt. Maar het zijn de ontwenningsverschijnselen die het echte stoppen zo moeilijk maken. Als je besluit om te stoppen met het drinken van alcohol, dan maak je die beslissing met je verstand. Maar je lichaam is niet bij dat deliberatieproces betrokken en het lichaam zal het je dan ook niet in dank afnemen. Als je van de 1 op de andere dag stopt met het drinken van alcohol, terwijl je altijd overmatig veel drinkt, dan zal je zeer vervelende klachten ervaren. Het lichaam probeert je op deze manier te overtuigen om toch weer een glas in te schenken. De meest intense fysieke klachten duren relatief gezien niet heel lang. Vaak komt je lichaam na een week wel weer tot rust. Daarna begint de mentale test. Je bent immers heel lang gewend geweest aan drank. Dit heeft ook een impact op je geest. Als je opeens weer nuchter bent, dan kan een glas drank heel aantrekkelijk zijn. Daarom is een gecontroleerde omgeving zoals een afkickkliniek zo belangrijk. Ten eerste kunnen de begeleiders je helpen om die eerste week door te komen. Teven is het zo dat je niet thuis bent en de verleiding om toch een drankje te pakken is daardoor minder groot. Nadat de fysieke klachten afnemen is het fijn om in een afkickkliniek te verblijven. Juist door de routine in een afkickkliniek zal je minder snel de lust naar een verslavend middel ervaren. In de echte wereld buiten de afkickkliniek kom je weer in allerlei situaties terecht waar de verleiding vele pogingen zal wagen om je toch weer te laten drinken. Daarom is het beter om in de afkickkliniek aan te sterken en je mentale weerstand te verhogen. Tevens is het verstandig om na het afkicken contact te houden met de afkickkliniek van solutions-center.nl. Mocht je in de verleiding komen, dan kun je altijd contact opnemen.

Waar kan ik terecht voor een goede afkickkliniek?

Als je op zoek bent naar een afkickkliniek, dan ben je bij SolutionS aan het juist adres. Bij deze afkickkliniek in Voorthuizen kun je namelijk inchecken als het ware en het valt dan ook nog eens onder je basisverzekering. Het gaat hier namelijk om een erkende GGZ instelling op het gebied van verslavingszorg in Nederland. Je zit dan ook altijd goed als je kiest voor deze afkickkliniek. Het is altijd op vrijwillige basis, dus als je weg wilt, dan is dat mogelijk. Overleg wel altijd eerst met de dokter in hoeverre het verstandig is en of je ook terug moet komen. Je kunt bij kliniek uiteraard terecht voor verschillende soorten verslavingen. Hierbij kun je denken aan:

  • Drugsverslaving
  • Medicijnverslaving
  • Gedragsverslaving

Het zijn dus niet alleen middelen die verslavend zijn. Ook bepaalde gedragingen kunnen verslavend werken zoals werk (workaholic) of seks (seksverslaafde).

Neem vrijblijvend contact op met de kliniek

Als je wilt weten of je langs kunt komen bij SolutionS, dan kun je altijd een afspraak maken voor een intake gesprek. Het is namelijk ook niet altijd noodzakelijk om te kiezen voor een opname. Soms is het met ambulante bezoeken ook op te lossen. Dit hangt af van de aard van het probleem.