Is er een praktijk voor acupunctuur in Hengelo?

Je woont in Hengelo en ervaart al een poosje (vage of heel specifieke) klachten waarvoor je naar een acupuncturist zou willen. In dat geval heb ik goed nieuws voor je. Er zit namelijk een goede praktijk voor acupunctuur in Hengelo, namelijk qizee. Deze praktijk richt zich op zowel behandelingen acupunctuur als op overige Chinese Geneeskunde. Deze combinatie doet vaak wonderen voor je gezondheid, vandaar de keuze om het niet slechts bij acupunctuur te laten. qizee is de praktijk van Sanne van der Zee, acupuncturiste. De reden dat veel mensen naar haar toe gaan voor een behandeling acupunctuur in Hengelo is dat ze ruime ervaring heeft in de reguliere gezondheidszorg. Ze is dus als geen ander in staat om de verbinding te leggen tussen deze en het werkveld Chinese geneeskunde, en gaat volgens velen net wat minder zweverig te werk dan andere acupuncturisten. Op een verantwoorde manier gaat zij met haar behandelingen verder dan waar de reguliere gezondheidszorg een grens heeft bereikt, en dat idee spreekt veel mensen aan. Haar praktijk voor acupunctuur in Hengelo is dan ook heel populair onder mensen die vage gezondheidsklachten ervaren waar hun huisarts ze niet (of niet meer) bij kan helpen.

Met welke klacht naar de acupunctuur in Hengelo?

Acupunctuur kan bij heel veel verschillende klachten helpen, heel veel uiteenlopende klachten zelfs. De reden daarvoor is dat je met deze behandelingen het lichaam terug in balans brengt, of eigenlijk: De doorstroom van energie in de meridianen terug in balans brengt. Als gevolg daarvan kan het lichaam als het ware zichzelf herstellen, wat de klacht ook is. Een behandeling acupunctuur in Hengelo richt zich op het toevoegen van energie aan meridianen die niet goed doorstromen en het juist afzwakken van meridianen die te hart stromen. Met een polsdiagnose kan Sanne voelen hoe de situatie ervoor staat en welke meridianen niet goed stromen. Klachten waarbij haar behandelingen verlichting en/of genezing kunnen bieden zijn onder andere:

  • Chronische hoofpijn
  • Stressgerelateerde klachten zoals depressie, burnout en zenuwachtigheid
  • Pijnklachten in het hele lichaam
  • Hyperventilatie

Zoals je ziet lijken deze klachten op het eerste gezicht weinig met elkaar te maken te hebben. Een behandeling acupunctuur in Hengelo kan echter bij alle klachten verlichting of genezing bieden, doordat ze vaak simpelweg het gevolg zijn van een onbalans in je meridianen. Door deze onbalans te herstellen krijgen alle weefsels en organen weer de energie die ze nodig hebben om goed te functioneren, en kan je lichaam dus herstellen. Het zijn dus niet de naaldjes zelf die de klacht verhelpen, je lichaam doet het namelijk zelf doordat het simpelweg weer beter functioneert. 

Acupunctuur in Hengelo voor burnout of depressie

Hoewel je uit bovenstaand stukje makkelijk zou concluderen dat acupunctuur er alleen is voor lichamelijke klachten, is niets minder waar. Ook psychische klachten zijn heel goed te behandelen in de praktijk voor acupunctuur in Hengelo. De reden daarvoor is dat er ook bij psychische klachten een onbalans in je lichaam bestaat, of dat nu als gevolg is van de klacht of als oorzaak. Een hoog level aan stresshormonen kan worden bijgestuurd met acupunctuur, en zelfs een constant opgejaagd gevoel kan zijn oorsprong vinden in een onbalans in je meridianen. Dus of je nu lichamelijke of psychische klachten ervaart, acupunctuur kan zeker baat hebben bij beiden!

Lees meer…