Is een workshop feedback geven iets voor jou?

Heb jij een leidinggevende functie op je werk maar vind je het vreselijk moeilijk om mensen van advies en feedback te voorzien? Heel lastig, want het is wel nodig voor je functie. Je zou in dat geval de workshop feedback geven kunnen volgen via feedbackgeven.nl. Dit is in initiatief van Tijdwinst.com, en een van hun meest populaire workshops. Bij Tijdwinst focussen ze zich qua cursusaanbod op mensen (vaak ondernemers) die hun effectiviteit en productiviteit willen verhogen. Er zijn ontzettend veel handige trucjes die je kunt toepassen om meer gedaan te krijgen in minder tijd, en om werknemers te motiveren om meer voor elkaar te krijgen. De Workshop feedback geven is er daar een van. Tijdens deze cursus krijg je allerlei technieken aangereikt waarmee je op een effectieve wijze je medewerkers van feedback kunt voorzien. Dit heeft grotendeels te maken met de manier waarop je communiceert. Als je feedback of advies aan een werknemers geeft dan is het belangrijk dat je de juiste houding aanneemt. Iemand moet zich namelijk niet aangevallen voelen, want dan bereik je het tegenovergestelde effect. Iemand wordt erg onzeker, voelt zich schuldig, en krijgt door zenuwen misschien zelfs minder mee van wat je allemaal zegt. Daarom is het erg belangrijk dat je de juiste houding aanneemt en dat je de juiste woorden kiest. Er zit een groot verschil tussen assertief communiceren en agressief communiceren. In de workshop feedback geven wordt daarop ingegaan, en leer je hoe je een (zelfs heel negatieve) boodschap op een prettige manier kunt laten overkomen.

Voor wie is de workshop feedback geven bedoeld?

Op hun website kun je een complete lijst vinden van punten waar je je in zou kunnen herkennen als de workshop feedback geven iets voor jou is. We hebben daar even de belangrijkste punten uitgepikt:

  • Je vind het moeilijk om samen te werken met anderen
  • Je geeft vaak complimenten, maar ze komen niet echt aan
  • Je vind het zelf enorm lastig om feedback te ontvangen
  • Je voelt veel weerstand bij het aangeven van je grenzen
  • Je begrijpt mensen die een andere persoonlijkheid hebben vaak niet

Als je je in minstens 3 van bovenstaande punten herkent dan is de workshop feedback geven zeker iets voor jou. Op de website vind je echter een wat uitgebreidere lijst van punten, waardoor je een nog wat beter beeld krijgt van wat je allemaal gaat leren tijdens deze cursus/workshop.

Wat leer je tijdens de cursus feedback geven?

Nu je weet of het iets voor jou is om deze workshop feedback geven te volgen wil je natuurlijk ook weten wat je er allemaal gaat leren. Je leert enkele praktische technieken in de praktijk brengen die je tot een aangename en constructieve gesprekspartner maken. Je leert je toegankelijker opstellen en meer rekening houden met de ander. Emoties en iemands houding lezen zijn ook belangrijke punten van deze workshop feedback geven. Als laatste ga je ook in op hoe je het beste feedback ontvangt. Als je je inleeft in de andere kant van het verhaal wordt het namelijk ook makkelijker om feedback te geven. Deze workshop feedback geven gaat daar dus heel slim op in. Denk je dat het iets voor jou is? Schrijf je dan snel in!