Explanimation laten maken

Niet alles is uit te leggen in tekst. Zeker wat ingewikkeldere dingen, zijn nu eenmaal makkelijker te begrijpen wanneer je ze voor je ziet. Of wanneer ze op een simpele manier aan je worden uitgelegd door een persoon die het goed begrijpt. Nu steeds meer communicatie digitaal plaatsvindt, moeten bedrijven en organisaties steeds vaker op zoek naar manieren om dingen uit te leggen via het beeldscherm. Een goede manier om dit te doen, is door een explanimation te laten maken. Een esplanimation laten maken kan ook helpen bij het verkopen van je product, dienst of app. Door het simpel en visueel te maken voor een potentiële klant, houdt je het toegankelijk. Het wordt dus ook vaak toegepast in marketingstrategieën! Wil jij een explanimation laten maken? Of ben je benieuwd wat het precies inhoudt? Lees dan even verder.

Waar kan ik een explanimation laten maken?

Wat is een explanimation eigenlijk? Het woord explamination is een samenvoeging van het woord explanation (uitleg) en het woord animation (animatie). Het woord zegt dus eigenlijk al wat het is: een animatiefilmpje dat iets uitlegt. Dat kan een uitleg zijn van hoe een product werkt, of bijvoorbeeld een uitleg van hoe een bepaalde handeling verricht moet worden. Er zijn veel verschillende toepassingen denkbaar voor een explanimation. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen een explanimation laten maken.

Zelf een explanimation maken kost erg veel tijd. Maar niet alleen dat: bij de meeste mensen ontbreekt de technische kennis en het creatieve inzicht wat je nodig hebt om een goede explanimation te maken. Je kunt dan ook beter een explanimation laten maken. Zo ben je er verzekerd van dat je een explanimation hebt die

  • een perfecte uitleg geeft
  • prettig is om naar te kijken
  • duidelijk is
  • de aandacht vasthoudt

Je kunt dus het beste een explanimation laten maken door een professional. Donker Media is een bedrijf dat al zeer veel ervaring heeft met het maken van explanimations. Je zult hun explanimations vast herkennen, want je bent er ongetwijfeld wel eens eentje tegengekomen. Verschillende bekende bedrijven hebben al een explanimation laten maken bij Donker Media, zoals:

  • ABN AMRO
  • Hogeschool Utrecht
  • Spar
  • Vopak
  • Blokker
  • En nog veel meer andere bedrijven

Hoe wordt een explanimation gemaakt?

Bij Donker Media kun je terecht om jouw explanimation te laten maken. Om het filmpje te laten slagen, gaat Donker Media als volgt te werk. Eerst wordt er een script geschreven. Dit script wordt omgezet in een verhaallijn voor het filmpje. Op basis hiervan wordt een storyboard geschetst. Deze wordt verder geperfectioneerd in de illustraties, die weer worden omgezet naar een animatie. Als allerlaatste worden aan de animatie de geluidseffecten toegevoegd. Zoals je ziet is het maken van een explanimation een heel uitgebreid proces. je kunt dan ook het beste een explanimation laten maken door iemand die precies weet in welke volgorde alles moet.

Donker Media heeft verschillende soorten animaties die ze kunnen maken. Een blackboard-animatie is ideaal om wat complexere onderwerpen op een speelse manier uit te tekenen. Daarnaast kun je kiezen voor een basis animatie, die eigenlijk een hele simpele, duidelijke 2D-weergave geeft van jouw onderwerp. Ook kan Donker Media een complexe animatie geven, dieper beweging bevat. Wil je dus een explanimation laten maken? Kijk dan eens rond op dondermedia.nl