De vele voordelen van zelfligerende brackets vindt u op Ortho-company.nl

Ortho-company - Zelfligerende bracketsMisschien bent u een orthodontist en altijd benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van orthodontie. Gelukkig staat de tijd nooit stil en ontstaan er doorlopend nieuwe producten die als hoofddoel hebben het vereenvoudigen van een ingreep en het een behandeling zo aangenaam en effectief mogelijk te maken. Dit geldt ook voor de zelfligerende brackets. Als orthodontist heeft u hier ongetwijfeld al van gehoord en waarschijnlijk zelfs al wel mee te maken gehad. Zelfligerende brackets zijn een geweldige nieuwe ontwikkeling. Heeft u er al wel van gehoord, maar weet u niet precies wat de voordelen hiervan zijn? Dan kunt u het beste even kijken op de website Ortho-company.nl. Hier kunt u alles vinden over zelfligerende brackets en meer. U vindt er informatie over:

  • zelfligerende brackets
  • cursus orthodontie
  • orthodontisch laboratorium
  • orthodontische apparaten
  • orthodontische materialen

Voor een compleet overzicht kunt u het beste even kijken op de website.

Zelfligerende brackets zijn een grote stap vooruit in de wereld van de orthodontie

Ik kan me nog goed herinneren hoe ik als 12-jarig meisje een zogeheten blokjesbeugel kreeg. Dit is een vaste beugel die uit brackets bestaat en een draad. Het was nogal een ingreep voordat ik de beugel kon krijgen, want hiervoor moesten eerst een aantal kiezen verwijderd worden. Eigenlijk was mijn gebit te klein voor juist plaatsen van alle tanden en kiezen, dus moest er ruimte worden gemaakt. Ik weet nog goed dat ik hiervoor naar de tandarts moest. Tegenwoordig worden dergelijke ingrepen uitgevoerd door de kaakchirurg, maar ik ging hiervoor naar de tandarts. Er werden een viertal kiezen getrokken in twee behandelingen. Tijdens de laatste behandeling ging het mis. Een kies brak af, waardoor de helft van de wortel bleef zitten in mijn kaak. De tandarts wist niet hoe hij me dit moest vertellen en vond het zelf vreselijk dat het was gebeurd. Hij had niet de middelen om de resterende helft van de wortel uit mijn kaak te verwijderen, dus ik moest alsnog met spoed door naar de kaakchirurg. Gelukkig was ik goed verdoofd, dus ik voelde er weinig van. De kaak moest deels worden blootgelegd om het stuk wortel eruit te kunnen verwijderen. Gelukkig had ik voorafgaand aan deze kleine operatie alsnog een extra verdoving gekregen. Ik voelde dus niets. Wel merkte ik duidelijk dat ze veel moeite moesten doen om het stukje bot eruit te kunnen krijgen. Een heel aantal jaren daarvoor had ik ook al een voorval meegemaakt dat mijn tanden betrof. Als 3-jarig meisje liep ik in de speeltuin langs een schommel van een autoband. Helaas was deze net in gebruik door een jongetje. Ik lette niet goed op en knalde met mijn gebit vol op de schommel tijdens de beweging naar voren. Het resultaat was dat ik mijn voortanden had verloren en mijn ouders in paniek mij naar de tandarts vervoerden. Sindsdien heb ik een fobie voor alles wat met mijn gebit heeft te maken en probeer ik zoveel mogelijk tandartsbezoeken te ontwijken. Het trekken van de kiezen was noodzakelijk om mij een beugel te kunnen geven. Tegenwoordig bestaan er zelfligerende brackets en wat dat betreft had ik wel graag een paar jaar later een beugel willen hebben. Ik weet nog goed de pijn die de beugel veroorzaakte, doordat er zoveel kracht op mijn gebit kwam te staan. Regelmatig voelde ik me koortsig van de pijn, wat niet gebeurd zou zijn met zelfligerende brackets, verwacht ik. Gelukkig staat de ontwikkeling nooit stil en zijn zelfligerende brackets een absolute uitkomst te noemen. Ten eerste zijn zelfligerende brackets op het oog al anders dan de conventionele brackets. Zelfligerende brackets zijn kleiner en de manier waarop het draad vast worden gehouden is totaal anders dan met conventionele brackets. De zelfligerende brackets bevatten deurtjes of klepjes. Het draad is dus gemakkelijk los(ser) te maken en is er, dankzij zelfligerende brackets, ook veel minder kracht voor nodig om het gebit in de gewenste positie te zetten. Doordat er veel minder kracht voor nodig is, ontstaan er dus ook minder pijnklachten. Zelfligerende brackets zijn op dit punt dus al ideaal te noemen. Er zijn echter nog veel meer voordelen, want zelfligerende brackets zijn ook veel hygiënischer dan de conventionele brackets. Ze zijn veel eenvoudiger schoon te houden. Er bestaan overigens diverse merken en verschillende types.

Meldt u aan voor de nieuwsbrief

Ook voor het bestellen van diverse materialen kunt u terecht op de genoemde website. U wordt vervolgens doorverwezen naar Ortho-supplies.nl. Hier vindt u onder andere zelfligerende brackets, welke u eenvoudig kunt bestellen. Klikt u op dit artikel, dan kunt u een filmpje vinden over de werking van zelfligerende brackets. Vaak zeggen beelden meer dan woorden, dus het zal u snel duidelijk worden wat precies de voordelen zijn van deze innovatie. U vindt er ook diverse informatie over hoe u bijvoorbeeld goede afdrukken maakt en u vindt er diverse naslagwerken. Redenen genoeg dus om even een kijkje te nemen op deze handige website vol informatie. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en fijne aanbiedingen uit de webshop is het slim om u in te schrijven voor de nieuwsbrief. Deze komt regelmatig uit en daarin wordt u voorzien van de gewenste informatie. Zo hoeft u niet de site doorlopend in de gaten te houden. Volg Ortho Company ook via de sociale media, zoals Facebook en LinkedIn. Vul gelijk even de enquête in!